Volg onderstaande instructies voor het aanbrengen van Pro Tan producten voor een perfecte wedstrijd bruining.

Hier vind je antwoorden op de meeste vragen over wedstrijd spray tan

Hoe kan ik wedstrijd spray tan reserveren?

Zoek in onze webshop de wedstrijd waar je aan deelneemt, vul de gegevens in en reken af.
Jouw wedstrijd spray tanning tijd ontvang je dan 1 of 2 dagen voor de wedstrijd via een email. Voor die tijd ontvang je verder niks, ook niet per post.
De factuur die je na bestelling in je mail ontvangt is je betaalbewijs. Deze hoef je niet perse mee te nemen naar de wedstrijd.

De tijd ontvang je pas de laatste dagen voor de wedstrijd omdat wij eerst het wedstrijdprogramma moeten hebben voor we kunnen gaan inplannen. Uiteraard proberen we iedereen zo efficiënt mogelijk in te delen.

Wedstrijd spray tan, voor wie?

Onze wedstrijd spray tan is geschikt voor alle klassen. De wedstrijd spray tanning kleur is afhankelijk van de klasse waarin jij deelneemt. We sprayen de bikini fitness atleten bijvoorbeeld iets lichter van de bodybuilding atleten.

Mijn spray tanning tijd is tijdens de weging!

Dit is altijd zo omdat de weging vaak heel de ochtend duurt, echter werken wij nauw samen met de organisatie. Zij zijn hiervan altijd op de hoogte, je kunt gewoon op de aangegeven tijd bij ons aanwezig zijn voor je wedstrijd spray tan.

Wat draag ik wel of niet tijdens het spray tannen?

Het spray tannen gebeurt in een privé tentje, als je geen MAP klasse doet dan vragen we je vriendelijk om geheel naakt te gaan want anders zal je strepen zien op het podium. MAP atleten kunnen ondergoed aanhouden tijdens het spray tannen. (denk er aub zelf ook aan dat je onderbroek wel laag genoeg op je heupen zit tijden het tannen omdat je je short ook laag draagt)

Na het spray tannen ga je in een ander tentje staan om te drogen, na ongeveer 10 minuten ben je droog. Je trekt dan bij voorkeur ruim zittende kleding aan.
Heb jij lang haar neem dan aub een elastiekje of klem mee en zorg dat je haar omhoog zit als we beginnen met sprayen. Wij zorgen voor haarnetjes die je haar beschermen.
Zorg voor losse, donkere kleding na de tanning sessie (het liefst teenslippers en of los zittende sokken)

Hoe zit het met sieraden?

Zorg ook dat je geen sieraden draagt tijdens het spray tannen, ook piercings niet. Het dragen van piercings is bij IFBB wedstrijden ook niet toegestaan tijdens de wedstrijd.

Polsbandje

Atleten krijgen op de meeste wedstrijdlocaties een polsbandje. Je bent als deelnemer verplicht dit polsbandje te dragen, dus ook tijdens het spray tannen heb je hem nog om. Wil je hier zo min mogelijk van terug zien op de foto’s? Doe het bandje dan een beetje strak om je pols, dan sprayen we er overheen. Dames kunnen er eventueel een armband overheen dragen.

Make-up en nagels

Wij raden altijd iedereen aan om het gezicht mee te laten sprayen. Dit is natuurlijk niet verplicht maar vaak wel mooier op de foto’s.
Maar als jij gewend bent om foundation te dragen dan hoef je je gezicht niet mee laten sprayen.
Het maakt voor het spray tannen niet uit of je al make-up op je ogen of lippen hebt. Alleen moet je geen foundation op hebben.
Als je je gezicht mee laat sprayen dan sprayen we normaal gesproken 1 dun laagje over je gezicht zodat dit dezelfde kleur is als je lichaam. Dit is uiteraard niet verplicht. Geef even aan wat je wilt bij de dame die jou sprayt.

Een licht gekleurde oogschaduw mag voor de tanning sessie aangebracht zijn, wij sprayen daar licht overheen zodat je de oogschaduw kleur door de wedstrijd spray tan heen blijft zien. Mascara en oogpotlood mogen ook voor de tanning sessie al aangebracht zijn.

Spray tan bijwerken?

Uiteraard kom je naar ons toe als je bijgewerkt moet worden. Dus omdat je uitlopers hebt na het zweten op het podium of je bent per ongeluk op een natte toiletbril gaan zitten.
Als je uitlopers hebt van zweten op het podium, graag je lichaam droogdeppen met een handdoek zodat je weer egaal op kan drogen.
Deppen en dus niet vegen.

Let ook op met naar buiten gaan als het regent!

Voorbereiding voor je huid

Een of twee dagen voor de wedstrijd mag je je huid scrubben met een (olievrije) scrub. Wij raden de Pro Tan Get Buffed®PRE-TAN BODY SCRUB aan, scrubben is niet verplicht maar geeft in sommige gevallen wel een beter resultaat (mits je je huid niet beschadigd door te hard te scrubben). Je neemt wat scrub crème in je handpalm en wrijft daarmee over je huid alsof je je huid inzeept. Niet te hard wrijven want dan zal je je huid beschadigen waardoor er krassen op je huid achterblijven, deze zullen zichtbaar worden tijdens het spray tannen.

Om je te ontharen kan je scheren of onze ontharingscreme gebruiken, de Pro Tan Hair Away® TOTAL BODY HAIR REMOVER
Ontharingscreme werkt bij de een heel goed maar bij andere mensen wat minder dus probeer dit eerst uit.
Scheer jij liever? doe dit dan met een scherp mesje of machine, geen botte mesjes gebruiken!
Ook scheren doe je bij voorkeur een of twee dagen voor de wedstrijd. Heb je een snelle haargroei? Dan scheer je je de avond voor de wedstrijd.
Heren die voor het eerst hun lichaam helemaal gaan scheren raden wij aan om daarmee een aantal weken, het liefst maanden, voor de wedstrijd te beginnen. Vaak heeft je huid de tijd nodig om te wennen aan het scheren en kunnen er de eerste paar keer bultjes of irritaties ontstaan.
Na het scheren en scrubben mag je je nog gewoon insmeren met bodylotion en gezichts crème.

Waxen en harsen raden wij af omdat we te veel atleten voorbij zien komen met uitslag en achtergebleven lijmresten.

Gebruik jij pleisters op je lichaam zoals Cure tape/Fysio tape? Wanneer je de pleisters verwijderd zorg dan dat je je huid eronder schoonmaakt met bv alcohol zodat alle lijmresten van je lichaam af zijn.

Op de wedstrijddag

‘S ochtends vroeg kan je gewoon douchen maar gebruik je bij voorkeur niks meer op je huid. Dus liever ook geen zeep meer gebruiken. Ook geen parfum, deodorant of bodylotion.
Heb jij last van een droge gezichtshuid? Dan mag je wel wat gezichtscreme opsmeren.

Glans, ja of nee?

Glansgel of olie gebruik je om je sterke punten te accentueren. Heb jij mooie schouders maar slechte buikspieren, dan smeer je dus alleen je schouders een beetje in. Tegenwoordig gebruiken alle klassen glansgel of olie.
Welke glans het best bij jou past vind je in de omschrijving van het product op deze website.

Glansgel of olie gebruik je altijd met mate want je kan ook teveel glimmen op het podium en dan weerkaatst het licht als een spiegel, dus less is more!
Heb je teveel opgesmeerd, dep dit dan met een handdoek af. Vaak blijft dan de juiste hoeveelheid achter op je huid.

Heb je hier nog vragen over? Kom dan gerust naar ons toe. Wij zijn altijd op locatie om je te helpen!

Vieze poseerslips en bikini’s

Graag na het weekend z.s.m je poseerslip of bikini uitwassen en niet ergens onderin de wasmand laten liggen.
Je poseerkleding spoel je af onder de kraan met lauw water. Heb je licht gekleurde poseerkleding? Laat dan NOOIT je poseerkleding in een sopje ‘weken’. Aan de binnenkant van je kleding zit dan namelijk tanning, dit zal het water bruinkleuren en zo ook jouw poseerkleding. Laat je slip of bikini drogen op een handdoek, hang nooit nat aan een lijn want daardoor kunnen de kleuren doorlopen. Ook hang je je poseerkleding nooit over de verwarming om te drogen.

Questions? ask us, we love to help

ADRES

De Run 3124
5503 LH Veldhoven Nederland

Contact

+31 (0)6 52 58 98 98
info@protanbenelux.eu

oPeningstijden

Op afspraak